Depistarea pierderilor de apă la companiile de apă

Pierderile de apă sunt inevitabile, ceea ce putem face este să concepem o strategie cu privire la managementul pierderilor de apă. Nici un operator de apă nu ar putea să își dimensioneze echipa de detecții pierderi astfel încât să acopere întreaga arie de operare la un interval de 6 luni.

Pierderile de apă se pot clasifica în două categorii :

*pierderi de apă fizice

– vizibile -volum de apă pierdut dar care iese la suprafață

-ascunse – volum de apă pierdut care se infiltrează la canalizare, în pământ, etc.

*pierderi de apă comerciale (aparente) – se referă la pierderi provenite din erori de citire, clasa de precizie a apometrelor, etc.

Pentru a reduce pierderea de apă fizică este nevoie de o inspecție activă a rețelei. În prezent cei mai mulți operatori de apă se babează pe a identifica pierderile de apă semnalate prin lipsă apă, lipsă presiune, surpare, apă în sistemul de canalizare,etc. Este nevoie de o inspecție activă a rețelei de apă prin metode și tehnologii care să identifice avariile ascunse.

Dacă este detectată o pierdere de apă în rețeaua de conducte, operatorul trebuie să facă ceva pentru a preveni alte avarii, de exemplu prin verificări continue ale rețelei de conducte de apă. Tehnologia de localizare verifică sistematic rețeaua de conducte. Sunt utilizate diferite metode de măsurare, în funcție de tipul rețelei de conducte.

La verificarea conductelor metalice, se efectuează de obicei verificarea acustică cu corelatorul. Pentru conductele din plastic are loc o analiză a debitelor. Cu toate acestea, se folosește și orice altă metodă dorită de client. Scurgerile mari sunt de obicei foarte ușor de localizat. Tehnicienii noștri lucrează adesea împreună cu personalul operatorului. Dacă nu este disponibil personalul operatorului, preluăm măsurarea completă chiar și fără personal local.

Imagine similară

Punem la dispozitia beneficiarilor personal de specialitate, oferind solutii la cheie in aplicatii de monitorizare a rețelelor de apă. Monitorizăm, identificăm și localizăm pierderi de apă.

ZONELE CU PIERDERI POTENTIALE IDENTIFICATE RAPID

Serviciul de monitorizare a rețelei de apă permite furnizorilor de apa să detecteze rapid și eficient pierderile de apă în rețea. Loggerele sunt amplasate in zone ale retelei de distributie si ofera monitorizare continua a pierderilor. Usor de instalat pe fitingurile conductelor cu ajutorul unui magnet puternic. Imediat ce o potentiala pierdere este detectata, unitatea intra in starea de alarma si transmite un semnal radio care indica starea “PIERDERE APA”.

Noi suntem partenerul potrivit pentru reducerea pierderilor de apă!

Contactează-ne!